Търговските вериги да предлагат на достъпни цени за потребителите хранителни продукти от

...
Търговските вериги да предлагат на достъпни цени за потребителите хранителни продукти от
Коментари Харесай

Кампанията на икономическото министерство за храните: Само по два от 15 намалени продукта за магазин

Търговските вериги да оферират на достъпни цени за потребителите хранителни артикули от първа нужда. Идеята е на Министерството на стопанската система. Принципът на акцията " Достъпно за вас " е да бъде непринуден и търговците сами да вземат решение дали да се включват в самодейността.

Целта е във всеки от магазините, поискали да се включат в програмата да има евтини артикули от 15 категории, измежду тях сирене, кисело мляко, яйца, олио, пиле.

„ Планът се мери в две измерения, да не се потегля с репресии и правене на закони, да се оферират тавани на цените. Предпочете се да се тръгне в различен вид да се сплоти бизнес и страна за богатството “, сподели ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

Той акцентира, че това, която би трябвало да стане е в най-ниската цена да има седем продуктови групи – мляко, млечни артикули, варива

„ Всички са от главните хранителни артикули, които да обезпечат обикновено хранене. Всеки супермаркет ще има по две от групите локални и млечни по три продукта с най-ниска цена. От всички седем продуктови групи всеки магазин си избира по два продукта, които да са на най-ниска цена. Може да намерим прясно и кисело мляко в един магазин на най-хубава цена, в прилежащия огромен магазин да намерим други два продукта “, сподели Иванов.

Той акцентира, че не всички 50 продукта на най-ниска цена ще са в един магазин.

Според него това е най-хубавото решение за жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР